fallback

Предлагат квалифицирано мнозинство за сделки с недвижими имоти на СД на ЕЛАРГ

Ако предложението бъде прието на предстоящото общо събрание на АДСИЦ-а, важни решения на Съвета на директорите ще се приемат с мнозинство от две трети, а не както досега с обикновено

14:38 | 18.10.11 г. 1

Съветът на директорите (СД) на ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя АДСИЦ да одобрява сделките с недвижими имоти с мнозинство от 2/3 от всички членове, гласи едно от предложенията за промени в устава на АДСИЦ-а. Това показва поканата за свикване на общо събрание на акционерите на дружеството на 18 ноември 2011 г. от 15 ч. в София, публикувана чрез Бюлетин Investor.bg

Предлага се и с решение на 2/3 от всички членове на СД да се сключва, изменя, прекратява и разваля договор с обслужващо дружество или с банка депозитар.

В момента тези решения се вземат с обикновено мнозинство. ЕЛАРГ има петчленен Съвет на директорите в лицето на Андрей Круглихин (изпълнителен директор), Стефан Стефанов, Иво Гъдев, Добромир Христов и Димитър Вълков. Досега решенията са вземани със съгласието на поне трима директори, което прави мнозинство от 60%. На практика новото мнозинство от 2/3 ще изисква съгласието на още един директор, или общо четирима за мнозинство от 80%.

През август 2011 г. ЕЛАРГ и Елана се разбраха по иск за 10,45 млн. лв., като ищецът Елана пропърти мениджмънт АД ще бъде придобит от ЕЛАРГ ФЗЗ за сумата от 2,5 млн. лв.

Към 31 декември 2010 г. Елана пропърти мениджмънт АД има отрицателен собствен капитал от 674 хил. лв., тоест инвестицията в това дружество може да не бъде оценена на 2,5 млн. лв., а на нула, тъй като то има отрицателен собствен капитал.

През тази година Индустриален холдинг България АД придоби частичен контрол над ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ, след като обслужващото дружество Агроменидж АД придоби 49,5% от АДСИЦ-а, а дял от 33% в Агроменидж АД има Индустриален холдинг България АД.

ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя АДСИЦ отчита 4,3 млн. лв. печалба за първото полугодие на 2011 г. след продажбата на 22 748 дка земеделска земя.

За последните 12 месеца акциите му поскъпват с 16% до 0,69 лв. за акция и 40,9 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:44 | 09.09.22 г.
fallback