fallback

КЗК разреши на Авто Юнион да придобие Дару Кар АД

Сделката е част от стратегията на автомобилния холдинг да разшири пазарния си дял

12:55 | 14.10.11 г.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Авто Юнион АД, част от икономическата група на Еврохолд България АД, да придобие Дару Кар АД посредством закупуване на целия капитал на дружеството, съобщиха от  пресцентъра на институцията.

Дару Кар АД е дилър на автомобилната марка БМВ в България. Компанията има оторизиран сервиз за ремонт на автомобили БМВ, Мини, Роувър, Ленд Роувър и Махиндра, а също така предлага и оригинални резервни части за марките автомобили, които продава.

Авто Юнион АД предлага следните марки автомобили: Фиат, Ланча, Алфа Ромео, Мазерати, Мазда, Опел, Шевролет, Нисан, Рено, Дачия, Сааб, както и мотопедите Пиаджо, Веспа и Джилера.

Сделката е част от стратегията на автомобилния холдинг за разширяване на пазарния му дял в сегмента обслужване на автомобили от висок клас.

От КЗК смятат, че заради сделката няма вероятност да бъде установено трайно господстващо положение, което би нарушило ефективната конкуренция на засегнатите пазари и са постановили незабавно изпълнение на решението.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:28 | 05.09.22 г.
fallback