fallback

Акция на седмицата – Софарма имоти АДСИЦ

Дружеството оглави по ръст компаниите с оборот над 10 хил. лв. на БФБ в седмицата, в която откри своя проект „Софарма бизнес Тауърс”

09:20 | 08.10.11 г.
Автор - снимка
Създател

Kнижата на Софарма имоти АДСИЦ бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Дружеството поскъпна с 12,5% на борсата, като оглави по седмичен ръст компаниите с оборот над 10 хил. лв. на БФБ. Това е и ръстът на книжата от началото на годината, но за последните 12 месеца те са поевтинели с 5,6%.

Акциите на Софарма имоти приключиха седмичната търговия на ниво от 2,70 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 31,6 млн. лв. През седмицата в 6 сделки бяха изтъргувани 21 044 акции на АДСИЦ-а на обща стойност 51 011 лв.

В понеделник акциите поскъпнаха с 6,3% до 2,55 лв. за брой, във вторник се върнаха на нивото от миналия петък, но в сряда възстановиха ръста. В четвъртък нямаше сделки, но тогава АДСИЦ-ът откри официално своя проект „Софарма бизнес Тауърс”. В петък акциите поскъпнаха с нови 5,9%.

Общата площ на бизнес центърът, който се намира до метростанция Г.М. Димитров в София, е 12 хил. кв. м. Той се състои от две кули, като включва офиси и търговска част.

Още през май 2011 г. от Софарма имоти обявиха, че 80% от търговските площи на „Софарма Бизнес Тауърс" са заети. Първият договор за наем на търговска площ в проекта бе подписан през август 2010 г. с веригата за бързооборотни стоки „Пикадили“. Супермаркетът ще бъде разположен на 2800 кв. м, което го определя като ключов наемател на търговска площ. 

От Софарма имоти съобщиха още за договори за наем с Пощенска банка, Общинска банка, аптека SCS Franchise, ресторант “La Pastaria”, “Атлетик фитнес”. Офис наематели също така са Софарма Трейдинг, компанията-майка Софарма, както и Доверие Обединен Холдинг, в който Софарма е акционер.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:23 | 10.09.22 г.
fallback