fallback

КФН потвърди проспектите на ЦКБ и Еврохолд за публично предлагане на нови акции

Надзорът запази размерa на вноските за Гаранционния фонд от застрахователите

11:35 | 07.10.11 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от „Централна кооперативна банка” АД, съобщиха от институцията. Размерът на емисията е 30 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени, поименни, безналични акции с право на глас. Номиналната стойност е 1 лев, а емисионната - 1,50 лв. всяка.

Надзорът потвърди и проспект за публично предлагане на акции, издадени от „Еврохолд България” АД. Емисията е в размер на 36 214 570 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с право на глас. Номиналната стойност е 1 лев, а емисионната е 1,50 лв. всяка.

КФН потвърди още коригиран проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Артанес Майнинг Груп” АД. Емисията е в размер на 2 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лева всяка. Дружеството е собственост на Енемона АД.

На последното си заседание комисията е определила и размера на вноските за Гаранционния фонд по всяка една полица по „Гражданска отговорност” на автомобилистите и „Злополука” на пътниците, който застрахователите, предлагащи задължителните застраховки трябва да внасят (чл. 287, ал. 2, т. 1 от Кодекса за застраховането), както и сроковете и реда за тяхното набиране.

Размерът на вноската не се променя и остава 8,50 лв. за всяко отделно моторно превозно средство със сключена „Гражданска отговорност” на автомобилистите. Вноската на застрахователите, предлагащи в България задължителната застраховка „Злополука” на пътниците, остава 0,15 лв. за всяко място, без мястото на водача, за което е сключена задължителната застраховка.

Дължимите вноски от застрахователите, които предлагат задължителните застраховки „Гражданска отговорност” на автомобилистите и „Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз, трябва да се превеждат по сметка на Фонда ежемесечно до 10-то число на втория месец след месеца на сключването на застраховките. Предстои обнародването на решението в „Държавен вестник”.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Еврохолд България АД(EUBG)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:46 | 13.09.22 г.
fallback