fallback

KBC Insurance ще отправи търгово предложение към акционерите в ДЗИ

Предлаганата цена е 71 лв. на акция, като КФН все още не се е произнесла по предложението

13:04 | 06.10.11 г. 1

Кей Би Си Иншурънс (KBC Insurance) ще отправи търгово предложение за закупуване на акции от капитала на българското си дъщерно дружество ЗАД ДЗИ. Кей Би Си Иншурънс понастоящем притежава 90,35% от капитала на ЗАД ДЗИ, се казва в прессъобщение от KBC. Предлаганата цена на акция е определена на 71 лв., като общата покупна цена за миноритарния пакет от 9,65% възлиза на 26,447 милиона лева (13,522 милиона евро). КФН все още не е взела отношение по предложението.

Очаква се срокът на търговото предложение да започне да тече през четвъртото тримесечие на 2011 г. и да изтече в началото на 2012 г. Допълнителна информация относно предлагането (самото търгово предложение, процедурата за приемане на предложението и т.н.) ще бъде на разположение на интернет страницата на Комисията за финансов надзор, заявяват от KBC.

Сделката няма да окаже съществено въздействие на капиталовите и платежните позиции на KBC и се вписва в стремежа на KBC да доразвие своя бизнес модел за предоставяне на банкови и застрахователни услуги в България, като същевременно ще подобри корпоративното управление и оптимизира акционерната структура на ЗАД ДЗИ.

Европейската комисия е дала разрешение на KBC да пристъпи към отправянето на това търгово предложение, което предстои да бъде одобрено от българските регулаторни органи.

ЗАД ДЗИ е създадено през 1946 г. като държавно застрахователно дружество.

За последните 12 месеца няма сделки с акциите на ДЗИ АД на БФБ-София, като последната сделка е при цена от 169 лв. за акция от 9 юни 2010 г.

Свързани компании:

ЗПАД ДЗИ АД(6D5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:40 | 28.08.22 г.
fallback