fallback

Експат Бета АДСИЦ ще гласува за емитиране на 42-месечни облигации с 42% лихва

Облигационният заем в размер на 1 млн. евро ще се счита за сключен при записването и заплащането на поне 15% от емисията

10:12 | 06.10.11 г. 5
Автор - снимка
Създател

Съветът на директорите на Експат Бета АДСИЦ свиква на 21 ноември извънредно Общо събрание на дружеството, съобщиха от компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

На събранието ще бъде гласувано решение за издаване на обезпечени облигации от дружеството при условията на частно предлагане, с право на обратно изкупуване една година след емитирането.

Емисията ще е в размер до 1 млн. евро, разпределена в хиляда облигации с номинална и емисионна стойност от 1 000 евро всяка.

Матуритетът е 42 месеца, а лихвата е 1% месечно, но без капитализиране, като се изплаща на падежа. Това означава 42% върху номинала, което се равнява на 10,5% годишна лихва с капитализиране.

Облигациите ще бъдат обезпечени с първа по ред ипотека върху имоти, придобити със средства, набрани от облигационния заем.

Заемът ще се счита за сключен при записването и заплащането на поне 15% от емисията - минимум 150 облигации с общ номинал от 150 хил. евро. След изтичане на една година от издаването на облигациите, емитентът има право на обратно изкупуване на част или всички облигации по емисионната цена плюс натрупаната до момента лихва.

През миналата година Експат Бета набра 800 хил. лв. чрез увеличение на капитала си, като минималният праг за успех на емисията бе 100 хил. лв. при предложени акции за 43,4 млн. лв. За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 6% до 0,94 лв. за акция и 4,8 млн. лв. пазарна капитализация.  

Свързани компании:

Експат Бета АДСИЦ(XBT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:18 | 14.09.22 г.
fallback