fallback

Новият собственик на Булгартабак свиква общо събрание през ноември

Новият съвет на директорите на холдинга вероятно ще се състои от 5 човека

11:44 | 28.09.11 г. 6
Автор - снимка
Създател

Новият собственик на „Булгартабак Холдинг“ АД - „БТ Инвест ГмбХ“ Австрия, дъщерно дружество на руската банка ВТБ, по всяка вероятност ще свика общо събрание в началото на ноември. Това съобщи за Investor.bg източник, близък до сделката.

На общото събрание основна точка от дневния ред ще бъде избирането на нов съвет на директорите и евентуално – освобождаване на всички или на част от членовете на настоящия. По закон съветът на директорите трябва да се състои от поне трима души, каквато е ситуацията сега.

Според източниците на Investor.bg новият ръководен орган на холдинга ще се състои от 5 човека, които съответно ще изберат председател и изпълнителен директор. Към момента не е ясно дали сегашните членове на Борда на директорите ще запазят постовете си.

Междувременно, след като вчера Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиването на тютюневия холдинг, очакванията са през октомври акциите на Булгартабак, отговарящи на държавния дял от 79,83% от капитала на дружеството, да бъдат прехвърлени.      

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:12 | 13.09.22 г.
fallback