fallback

КФН одобри новото търгово предложение на Химимпорт към акционерите на Химснаб

Надзорът обаче издаде окончателна забрана за публикуване на търгово предложение към миноритарните акционери на София Хотел Балкан

17:36 | 19.09.11 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри коригирано търгово предложение от „Химимпорт” АД за закупуване на акции на „Химснаб България” АД от останалите акционери на дружеството чрез инвестиционен посредник ЦКБ АД, съобщиха от институцията. Предложената цена за една акция е 31,49 лв. за брой.

В края на август КФН временно забрани търговото предложение към акционерите на Химснаб България.

Холдингът притежава 63,03% от акциите в “Химснаб България” АД. Други 11,69% принадлежат на “Проучване и добив на нефт и газ” АД, което е част от икономическата група на “Химимпорт” АД.

На днешното си заседание надзорът издаде окончателна забрана за публикуване на търгово предложение от „Бандола Пропъртис” Лтд, Маршалски острови, за закупуване на акции на „София Хотел Балкан” АД чрез инвестиционен посредник „Юробанк И Еф Джи”АД.

Регулаторът потвърди проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, която ще бъде издадена в резултат на увеличение на капитала на „Доверие Обединен Холдинг” АД. Емисията е в размер на 2,3 млн. обикновени акции. Номиналната им стойност е 1 лев, а емисионната - 3,50 лв.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

София Хотел Балкан АД(SHB)

Химснаб България АД(CHSB)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:26 | 10.09.22 г.
fallback