fallback

Акция на седмицата - Булленд Инвестмънтс АДСИЦ

Дружеството поскъпна със 7% и оглави по ръст компаниите с оборот над 5 хил. лв. на борсата в кратката търговска седмица

08:57 | 10.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Kнижата на Булленд Инвестмънтс АДСИЦ бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Дружеството поскъпна със 7,1% и оглави по седмичен ръст компаниите с оборот над 5 хил. лв. на борсата, както и тези, включени в индексите на БФБ.  От началото на годината книжата са поевтинели с 15%, но за последните 12 месеца поскъпват с 54%.

Акциите на Булленд Инвестмънтс приключиха седмичната търговия на ниво от 0,75 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 9,8 млн. лв.  През кратката търговска седмица в 8 сделки бяха изтъргувани 12 643 акции на АДСИЦ-а на обща стойност 9 128 лв. През първото полугодие Булленд Инвестмънтс отчете 158% ръст на печалбата си на годишна база до 450 хил. лв., а през миналата година АДСИЦ-ът удвои печалбата си до 729 хил. лв.

В петък КФН одобри промяна в устава на Булленд Инвестмънтс АДСИЦ, гласувана на проведено на 29 август общо събрание на акционерите на дружеството.

Промяната е свързана с овластяване на Съвета на директорите, в продължение на пет години след регистриране на изменението на този член от устава, еднократно или на няколко пъти да увеличава капитала му общо до 50 млн. лв. чрез издаване на нови акции.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:36 | 14.09.22 г.
fallback