fallback

Компания на Еврохолд иска одобрение от КЗК, за да придобие дилъра на БМВ Дару Кар

Сделката е част от стратегията на автомобилния подхолдинг на Еврохолд за разширяване на пазарния му дял в сегмента обслужване на автомобили от висок клас

15:57 | 19.08.11 г.

Автомобилният подхолдинг Авто Юнион АД, част от икономическата група на Еврохолд България АД, е подал заявление до Комисията за защита на конкуренцията за одобрение на сделка по придобиване на Дару Кар АД, съобщи Еврохолд България АД, чрез Бюлетин Investor.bg. Дару Кар АД е дилър на автомобилната марка БМВ в България. Компанията има оторизиран сервиз за ремонт на автомобили БМВ, Мини, Роувър, Ленд Роувър и Махиндра. Също така предлага и оригинални резервни части за марките автомобили, които продава. Дару Кар разполага с търговски и сервизен комплекс в столичния квартал Дружба. Сделката е част от стратегията на автомобилния холдинг за разширяване на пазарния му дял в сегмента обслужване на автомобили от висок клас. Окончателното придобиване на компанията ще приключи след одобрението на сделката от КЗК.

Автомобилният подхолдинг на Еврохолд отчете 12,7% ръст през юли 2011 г., продавайки 258 автомобила спрямо 229 за същия период на миналата година.

Пазарният дял на Авто Юнион през юли е 13%, като и през юли компанията запазва позицията си, заемайки второ място сред автодилърите на българския пазар. Авто Юнион АД предлага следните марки автомобили: Фиат, Ланча, Алфа Ромео, Мазерати, Мазда, Опел, Шевролет, Нисан, Рено, Дачия, Сааб, както и мотопедите Пиаджо, Веспа и Джилера.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:27 | 13.09.22 г.
fallback