fallback

След медиен натиск Трейс Груп ще улесни получаването на акциите от увеличението

Няколко хиляди акционери трябваше да полагат усилия, за да вземат депозитарните си разписки от само два офиса - един в София и един във Варна

14:22 | 27.07.11 г. 3

След вчерашната публикация "Трейс не спести на близо 4 хил. акционери усилията по получаване на разписка", дружеството коригира политиката си и акциите от увеличението на капитала му ще бъдат разпределени на клиентите със сметки при инвестиционни посредници при самите посредници, става ясно от информация на дружеството, публикувана чрез БФБ-София. В този случай не се издават депозитарни разписки.

Промяната е аргументирана с препоръка на избрания инвестиционен посредник по обслужване на увеличението на капитала (ИП Капман - бел. ред.) и вземайки предвид мнението на инвестиционната общност.

Депозитарните разписки с новите акции на акционери със сметки в „Централен депозитар“ АД (регистър „А“) ще бъдат раздавани от офисите на инвестиционния посредник по обслужване на увеличението на капитала (Капман АД) след приключване на процедурата по увеличение на капитала и вписване на емисията в публичния регистър на КФН, уточняват от Трейс Груп Холд АД.

Холдингът е с няколко хиляди акционери, повечето от които със сметки при посредници, като депозитарната разписка би струвала между 10 и 20 лв., ако трябва да бъде получена чрез съдействието на инвестиционен посредник. Сега тя ще бъде давана безплатно от Трейс (чрез офисите на Капман в София и Варна). На 25 юли 2011 г., беше последният ден за търговия с акции на Трейс Груп с право на дивидент от 10 нови акции за всяка стара. Право на нови акции ще имат акционерите към 27 юли 2011 г., тъй като поради двата дни за прехвърляне на собствеността, купувалите в понеделник стават собственици днес. Един от 14-те коментара под статията на Investor.bg вчера гласеше: "Представяте ли си да трябва да ходите до Лондон за да си получите акциите след сплит?! Това никъде го няма. Очевидно трябва с нормативен акт емитентите и ЦД да бъдат задължени да издават новите акции в съществуващите сметки на акционерите."

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:31 | 05.09.22 г.
fallback