fallback

Акция на седмицата – Синергон Холдинг

Холдингът поскъпна с 15,8%, оглавявайки по седмичен ръст компаниите от индесксите BG40 и BGTR30

09:54 | 09.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Книжата на Синергон Холдинг АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите поскъпнаха с 15,8%, оглавявайки по седмичен ръст компаниите от индесксите BG40 и BGTR30. Само две други дружества отбелязаха по-голямо повишение на борсата, но при символичен оборот.

Поскъпването през изминалата седмица бележи нов рязък обрат в котировките на дружеството през последната година, като предстои да видим дали той ще е продължителен както предишните:

През седмицата бяха прехвърлени над 22 хил. акции на Синергон на стойност близо 30 хил. лв. Търговията приключи на ниво от 1,32 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 24,2 млн. лв.
През първото тримесечие на годината Синергон холдинг отчете 16% повишение на продажбите на годишна база до 56 млн. лв., но 2,53 млн. лв. загуба при 2,59 млн. лв. година по-рано. Печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) е 702 хил. лв. за първото тримесечие на 2011 г. спрямо 862 хил. лв. за съпоставимия период на миналата година, като разходите за амортизации са за по 2,6 млн. лв. и в двата периода.

Приходите от продажби на Синергон Холдинг АД през миналата година се увеличиха с 26% до 254,6 млн. лв., а загубата бе намалена с 36% до 2,8 млн. лв.

Основните активи на холдинга са Топливо АД, Шамот АД, Лакпром АД, Петър Караминчев АД, Балканкерамик АД, Синергон хотели, Енерджи делта, Светлина АД, Белчински минерални бани ЕООД и други.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.  

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:44 | 12.09.22 г.
fallback