fallback

КФН проведе за девети път образователната си програма за ученици

Всички досегашни участници са продължили с висше образование, като част от тях вече работят в сферата на финансите, включително и служител на комисията

14:12 | 08.07.11 г.

30 ученици и учители получиха удостоверения за проведено обучение след деветото издание на образователната програма „Небанков финансов сектор в България”, съобщиха от Комисията за финансов надзор (КФН). Програмата е организирана от КФН, Министерство на образованието, младежта и науката и Фондация “Атанас Буров”.

„Тази инициатива е важна и полезна за участниците не само със знанията и опита, които те придобиват, но и с възможностите, които се очертават пред тях и бъдещата им професионална реализация”, каза Антония Гинева, член на КФН.

Учениците и учителите получиха удостоверенията си от Виолина Маринова, председател на УС на фондация „Атанас Буров”.

За участниците в деветото издание на програмата бяха учредени специални стипендии от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), ако станат техни студенти. Новината съобщи президента на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

От началото на образователната програма досега през обучението са преминали над 200 ученици. Оказва се, че всички те са продължили с висше образование, а част от тях вече работят в сферата на финансите.

Успехът и полезността на инициативата беше обобщен в думите на най-новия служител на КФН и участник в програмата от 2006 г. Мирчо Стоянов, който каза, че участието му в това обучение му е дало най-важното за един млад човек - “дързостта да мечтая, да си поставям високи цели и да ги постигам”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:13 | 03.09.22 г.
fallback