fallback

Търговският регистър е вписал освобождаване на Джералд Бърн от надзора на БАКБ

Общото събрание на акционерите от 1 юни 2011 г. обаче не го освободи от Надзорния съвет

10:25 | 01.07.11 г.

Търговският регистър е вписал освобождаване на Джералд Бърн от Надзорния съвет на БАКБ, съобщи банката чрез БФБ-София.

На 1 декември 2010 г. Джералд Бърн - член на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка АД /БАКБ/, е депозирал на вниманието на Общото събрание на акционерите, Надзорния съвет и Управителния съвет на БАКБ уведомление, че подава оставка от длъжността член на Надзорния съвет на БАКБ, считано от 01 декември 2010 г.

Уведомлението е на основание чл.233, ал.5 от Търговския закон, с което Джералд Бърн моли да бъде освободен от длъжност като член на Надзорния съвет, както и да бъде заявено за вписване в Търговския регистър освобождаването му като член на Надзорния съвет на основание представеното искане по чл.233, ал.5 от ТЗ и подадената оставка.

На 1 юни 2011 г. се проведе редовно общо събрание на акционерите на БАКБ, което не приема предложението за освобождаване на Джералд Бърн като член на Надзорния съвет (тъй като за това решение е необходимо мнозинство от 2/3 от представените акции с право на глас).

Джералд Бърн, чрез упълномощен адвокат, е подал заявление до Търговския регистър при Агенцията по вписванията за заличаването му като член на Надзорния съвет на БАКБ (на основание чл.233, ал.5, изречение последно от Търговския закон). Въз основа на това искане, Търговският регистър е извършил вписване на освобождаването на Джералд Бърн като член на Надзорния съвет на БАКБ.

За 5 юли 2011 г. е насрочено общо събрание на акционерите в БАКБ, като ще се гласува за увеличение на капитала, както и за промени в Надзорния съвет.

За последните 12 месеца акциите на банката поевтиняват с 49,61% до 5,301 лв. за акция и 67 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 13.09.22 г.
fallback