fallback

Инвестор.БГ може да изкупи до 6% от акциите си, за да финансира нови придобивания

Общото събрание на медийната група избра Филип Пашов за шести член на Съвета на директорите

11:55 | 10.06.11 г. 5
Автор - снимка
Създател

На проведеното в сряда Общо събрание на акционерите (ОСА) на Инвестор.БГ АД бе решено броят на членовете на Съвета на директорите (СД) да се увеличи от петима на шестима члена, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Общото събрание избра за нов член на Съвета на директорите Филип Пашов с мандат, съгласно приетия от събранието на 01.04.2009 г.

Съветът на директорите може да приема решения, ако на заседанието присъстват всичките му членове лично или представлявани от друг член. Никой присъствуващ член на СД не може да представлява повече от един отсъстващ член.

Общото събрание гласува решение дружеството да изкупи обратно по пазарна цена свои собствени акции, в обем до 3% през 2011 г. и до 3% през 2012 г.

ОСА овласти Съвета на директорите с право на собствена преценка при определяне на момента за извършване на съответните сделки за обратно изкупуване на акции.

В материалите към дневния ред на Общото събрание бе записано, че обратно изкупените акции ще се използват във връзка със сделки за придобиването на нови интернет сайтове. Общото събрание не гласува предложението някои от ключовите му решения (по чл.18, т.1, т.2, т.3, т.4, т.5 - само за тантиемите, т.6, т.7, т.8, т.10, т.11, т.14 - само, ако материалното стимулиране е под формата на акции на дружеството или опции, и т.15) да се приемат с мнозинство от 80%. Остава досегашният праг от 85%.

 

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД Варанти(4INB)

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:22 | 11.09.22 г.
fallback