fallback

Маню Моравенов e новият шеф на Националната комисия за корпоративно управление

През юли комисията ще определи базата и началната дата за изчисляване на индекса на компаниите с добро корпоративно управление

12:26 | 03.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

На вчерашното заседание на Националната комисия за корпоративно управление, поради изтичане на мандата на досегашния председател на комисията, Огнян Донев, се е състоял избор на нов председател с едногодишен мандат, съобщава БФБ.

Присъстващите членове единодушно са избрали за такъв Маню Моравенов, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Феър Плей Пропътрис АДСИЦ.

Моравенов е доктор по финанси от Софийския университет, има богат професионален опит в областта на капиталовите пазари, а също така е един от авторите на Националния кодекс за корпоративно управление в България, се казва в съобщението. На заседанието също е било обсъдено принципно предложение на БФБ-София АД за промяна на правилата за изчисляване на индекса на компаниите с добро корпоративно управление. Борсата се ангажира да разработи конкретните текстове на правилата и да ги представи за одобрение на следващото заседание на комисията през месец юли. На същото заседание ще бъде определена базата на индекса и началната дата за изчисляването му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:17 | 13.09.22 г.
fallback