fallback

ИХ България ще опита да рефинансира конвертируеми облигации при същата лихва

Холдингът планира нова емисия на стойност до 21,7 млн. лв. и лихва от 8%, чрез която да погаси падежиращите в края на октомври облигации

12:48 | 27.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Индустриален Холдинг България АД ще гласува за издаване на конвертируеми облигации, със средствата от които да погаси предходната такава емисия, е видно от поканата за Общото събрание на холдинга, насрочено за 30 юни, публикувана чрез Бюлетин Investor.bg.

Новата емисия се предвижда да бъде на стойност до 21,718 млн. лв., като се издадат до 217 180 безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободно прехвърляеми и необезпечени облигации с номинал 100 лв. всяка.

Облигациите се издават чрез първично публично предлагане. Заемът ще се счита за сключен при записване и заплащане на облигации за не по-малко от 11 млн. лв. След сключването му емисията ще бъде регистрирана за търговия на БФБ. Матуритетът на емисията ще е 3 години, лихвата – 8% годишно, платима на всеки шест месеца. Всеки облигационер ще има възможност на падежа да конвертира облигациите в акции. Новата емисия ще замени падежиращата в края на октомври тригодишна емисия конвертируеми облигации, търгувана на БФБ, в размер на 21,650 млн. лв. и лихва от също 8% годишно.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД - облигации(4IDC)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:34 | 12.09.22 г.
fallback