fallback

Дружество на Адванс Екуити Холдинг сключи ЕСКО договор за 3,68 млн. лв.

Договорът е за подобряване на енергийната ефективност на УМБАЛ Св. Георги – гр. Пловдив

17:06 | 17.05.11 г.

Адванс Енерджи 1 ООД сключи договор за изпълнение на енергоефективни услуги с гарантиран резултат (ЕСКО) с УМБАЛ Св. Георги – гр. Пловдив. Договорът е на стойност 3,68 млн.лв., а неговият срок е 7 години, съобщи дружеството.

Адванс Енерджи 1 ООД е специализирано в извършването на мерки по енергийна ефективност и е дъщерно на Адванс Екуити Холдинг АД.

Проектът за подобряване на енергийната ефективност на УМБАЛ Св. Георги – гр. Пловдив ще се финансира изцяло от Адванс Енерджи 1 ООД и ще бъде изпълнен в рамките на 1 година. Изплащането на ЕСКО-услугата от страна на болницата ще бъде реализирано през следващите 6 години. Проектът предвижда внедряване и изпълнение на мерки, чрез които годишното потребление на енергия от болницата ще бъде редуцирано с над 40% от сегашното му равнище. Адванс Енерджи 1 ООД е регистрирано през март тази година като дъщерно дружество на Адванс Екуити Холдинг АД (с дял 60% от капитала) и Енерджи Ефект ЕАД (с дял 40% от капитала) с цел участие и изпълнение на обществени поръчки в областта на енергийната ефективност и конкретно участие в тръжна процедура за внедряване и изпълнение на енергоефективни мерки с гарантиран резултат в УМБАЛ Св. Георги – гр. Пловдив.

Енерджи Ефект ЕАД на свой ред е 100% собственост на Адванс Екуити Холдинг АД и работи в сферата на енергийната ефективност от 2006 г. До момента Енерджи Ефект ЕАД има реализирани три ЕСКО договора и над тридесет други проекта за подобряване на енергийната ефективност на сгради на обща стойност над 8 млн.лв.

Адванс Екуити Холдинг е българска компания за дялово инвестиране, създадена в началото на 2006 г. и управлявана от финансовата група Карол. В средата на 2006 г. дружеството осъществи първично публично предлагане на акции на Българска фондова борса, а през октомври 2007 г. увеличи капитала си с 26 млн. лв. до 38 млн. лв. Компанията е аналог на разпространените в САЩ и Западна Европа фондове за рисков капитал и дялови инвестиции, които финансират прохождащи и млади фирми с висок потенциал за растеж и успешно развитие на базата на конкурентоспособни бизнес модели. Към момента Адванс Екуити Холдинг има инвестиции в дружествата Енерджи Инвест и Проджект Истейт, които управляват проекти в сферата на възобновяемите енергийни източници, Енерджи Ефект и Адванс Енерджи 1, осъществяващи дейност в областта на енергийната ефективност, Агро Тера Север, работеща в сектора на земеделието, Енеси – дистрибутор на компресиран природен газ, Спиди Нет, реализиращо доставки на високоскоростен интернет през локални мрежи, и СЕП България, което е оператор на система за електронни плащания, базирана върху мобилните телекомуникации. В последните 12 месеца акциите на Адванс Екуити холдинг АД поевтиняват със 7,41% до 1 лв. за брой и 36 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:05 | 04.09.22 г.
fallback