fallback

КФН одобри промени в правилника на БФБ, целящи административни облекчения

Промените са насочени още към премахване на пречките по прилагането на правилника и съобразяването с актуалната нормативна рамка и съвременната европейска практика

16:10 | 11.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за финансов надзор е одобрила промени в правилника за работа на Българска фондова борса, приети от управителния орган на регулирания пазар.

Предстои в най-скоро време промените да бъдат публикувани на сайта на борсата, уточниха за Investor.bg от БФБ.

От КФН посочват, че промените са насочени основно: - към намаляване на административната тежест и облекчаване на документооборота между борсата, инвестиционните посредници и емитентите на финансови инструменти; - към отстраняване на констатирани в практиката затруднения по прилагането на правилника и пропуски в уредбата; - към съобразяване с актуалната нормативна рамка и съвременната европейска практика. Промените са предварително съгласувани със заинтересованите лица и институции, отбелязват от надзорния орган.

През миналата седмица КФН предложи промени, целящи облекчаване дейността на инвестиционните посредници.

Регулаторът прие проект за изменение и допълнение на Наредба № 38 за изискванията към дейността на инвестиционните посредници (Наредба № 38), приет на първо четене от комисията по предложение на управление „Надзор на инвестиционната дейност”.

Измененията касаят инвестиционните посредници - банкови и небанкови, и частично управляващите дружества. Предложението отчита предложенията за промени в Наредба № 38, направени от БАЛИП, БАУД и АББ и представяни пред КФН в последните 12 месеца, изтъкват от надзорния орган.

На днешното си заседание КФН е взела решение, че мерките предприети от управляващото дружество „Юробанк И Еф Джи Фанд Мениджмънт Кампъни (ЛЮКС)” С.А., Люксембург, във връзка с публичното предлагане на дялове на подфондовете на договорен фонд „(ЛФ)” отговарят на изискванията на ЗППЦК.

Управляващото дружество, чрез своя пълномощник „Юробанк И Еф Джи България” АД, гр. София, може да започне да предлага в Република България дялове на управлявания от него подфонд „(ЛФ) Фонд специална цел 10% формула акции €” на договорен фонд „(ЛФ)”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:08 | 03.09.22 г.
fallback