fallback

Енемона регистрира дружеството си за добив на въглища в Централен депозитар

Дъщерното Артанес Майнинг Груп АД е с внесен капитал от над 500 хил. лв.

11:42 | 02.05.11 г.

Миналия петък (29 април 2011 г.) Централен депозитар е регистрирал Артанес Майнинг Груп АД, показва информация на депозитарната институция. В средата на февруари Енемона АД учреди дъщерното дружество с предмет на дейност добив на кафяви и лигнитни въглища, производство и търговия с електроенергия и енергоносители.

По-рано през същия месец Енемона избра Ърнст и Янг България за консултант и по Енергиен Проект Ломски лигнити, след като през юни 2010 г. консултантът бе избран и за продажбата на Агро инвест инженеринг и Ломско пиво.

Тогава бе обявено, че консултантът ще помага и за привличането на инвеститори в проекта за изграждане на ТФЕЦ Никопол, както и в бизнеса с природен газ – Виртуални газопроводи и Неврокоп-газ АД.

Продажбата на Агро инвест инженеринг АД приключи в началото на април 2011 г., като Енемона АД получи 18,4 млн. лв., а купувач стана София Франс Ауто АД.

Артанес Майнинг Груп АД се явява проектно дружество по проекта Ломски лигнити, тъй като Енемона АД не развива други проекти по добив на въглища.

За последните 12 месеца акциите на Енемона АД поевтиняват с 29% до 6,40 лв. за акция и 76,4 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:58 | 12.09.22 г.
fallback