fallback

Интерскай удвоява приходите си от продажби през първото тримесечие

Летищния оператор, собственост на Албена АД, очаква двойно по-голяма печалба през тази година

11:14 | 20.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Приходите от продажби на летищния оператор Интерскай АД за първото тримесечие на годината се увеличават 2,3 пъти на годишна база до 331 хил. лв., е видно от неконсолидирания отчет на компанията, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Нетната печалба на 99,99% дъщерното на Албена АД дружество за тримесечието е 10 хил. лв. при 2 хил. за същия период на миналата година.

Интерскай прогнозира общи приходи в размер на 1,6 млн. лв. през настоящата година и нетна печалба от 43 хил. лв. Печалбата преди данъци, лихви и амортизации се очаква да бъде 246 хил. лв.

През миналата година дружеството реализира неконсолидирани приходи от продукция, стоки и услуги за 1,1 млн. лв. и нетна печалба от 20 хил. лв. С консолидацията тези приходи възлязоха на 1,8 млн. лв., но печалбата се понижи до 11 хил. лв.

Компанията консолидира Актив Сип ООД, в което притежава дял от 70%, оценен на 2,56 млн. лв.

Основна задача пред дружеството през 2011 е да се постигне съществено преимущество пред конкурентните летателни площадки в близост до София (Долна баня и Ихтиман), се казва в междинния доклад за дейността му.

Основната стратегия за развитие е разширяване капацитета на летателната площадка и лицензирането й като летище, наред с увеличаване обема на транспортните услуги с двата самолета.

Основната цел на компанията за 2011 е да запази стабилната позиция на пазара на транспортни услуги със самолети и летищна дейност, и не на последно място – постигане на по-добри финансови резултати, което означава нови клиенти и повече услуги.

Свързани компании:

Интерскай АД(N0K)

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:22 | 01.09.22 г.
fallback