fallback

Медика АД с предварителен договор за продажба на парцел

Купувач ще бъде голяма търговска верига с цел изграждане на хипермаркет, съобщават от дружеството

13:24 | 11.04.11 г. 1

Медика АД е сключила предварителен договор за продажба на ненужен за производството терен от производствената площадка на дружеството в гр. Сандански, съобщи Медика АД чрез БФБ-София.

Купувачът е голяма търговска верига, а върху парцела ще бъде изграден хипермаркет за хранителни стоки, заявяват от Медика АД, но не се посочват повече подробности.

През октомври 2010 г. дружеството предприе действия по разрушаване и разчистване на сгради от отпаднали производства, с цел бъдещо освобождаване на терени от площадката на завод Медика в Сандански.

С тези действия се реализира важен етап от дългосрочната програма за териториално преструктуриране на завода. Ръководството на дружеството възнамерява да използва част от терените за развитие на нови инвестиционни проекти, а останалата площ да предложи за продажба на други инвеститори.

Медика АД отчете 8% ръст на продажбите през четвъртото тримесечие на 2010 г. За цялата минала година продажбите намаляха с 1%, а печалбата се увеличи с 54% до 1,08 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 15,67% до 2,396 лв. за акция и 21 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Медика АД(5MA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:32 | 26.08.22 г.
fallback