fallback

Ален Мак е в несъстоятелност и с избран синдик

С решение на Пловдивския апелативен съд дейността на дружеството е прекратена

10:14 | 05.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

С решение на Пловдивския апелативен съд от 21 февруари Ален мак АД е обявено в несъстоятелност и дейността му е  прекратена, се казва в уведомление до БФБ на Обединена Българска Банка АД, в качеството й на довереник на облигационерите на дружеството.

На 21 март в Пловдивския окръжен съд се е състояло първото общо събрание на кредиторите на Ален мак АД-в несъстоятелност, на което е бил избран за постоянен синдик Стефан Георгиев, се казва още в уведомлението.

През миналата година бе внесена молба по откриване на производство по несъстоятелност, която обаче бе отхвърлена от Пловдивския окръжен съд.

През май 2010 започна принудително изпълнение срещу Ален Мак, чиито два облигационни заема станаха предсрочно изискуеми, след като дружеството просрочи лихвени плащания.

Предвид съмненията на облигационерите за лошо водене на търговските дела на Ален Мак бе възложено на ОББ да проучи и изиска от емитента информация относно прилаганите схеми за дистрибуция на готовата му продукция в страната и за износ за периода на облигационния заем.

Съмненията включваха увреждане интересите на облигационерите чрез неизгодни за емитента сделки със свързани лица.

В края на миналата година Ти Би Ай Асет Мениджмънт ЕАД преоцени вложенията си в облигации на Ален мак, като дисконтира вземанията си с лихвен процент от 11,01% за период от три години.

 

Свързани компании:

Ален мак АД облигации втора емисия(9E7B)

Ален мак АД първа емисия облигации(9E7A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:08 | 10.09.22 г.
fallback