fallback

Шефът на Фонд Имоти АДСИЦ получава 8 млн. лв. в случай, че бъде уволнен

Неустойката е 10% от активите на фонда, но не по-малко от 1 млн. лв., като е дължима и при положение, че в дружеството влезе акционер с над 25% от капитала

11:55 | 29.03.11 г. 9

Изпълнителният директор на Фонд Имоти АДСИЦ би получил 7,86 млн. лв. ако бъде освободен от поста си, показва допълнителната информация по наредба 2 на КФН към 31 декември 2010 г., публикувана чрез Бюлетин Investor.bg.

Съгласно чл. 16 от договора за управление, сключен с изпълнителния директор, в случай на прекратяване Фонд имоти АДСИЦ дължи да заплати на изпълнителния директор неустойка в размер на минимум 1 млн. лв., или 10% от размера на активите на дружеството, които към 31 декември 2010 г. са 78,58 млн. лв.

Неустойката по предходната точка се заплаща в случай на прекратяване на договора с изпълнителния директор при една от следните хипотези:

а/ в случаите на нарушаване на изискванията на чл.149, ал.8 от ЗППЦК (ограничение за придобиване на акции от капитала на публично дружество от лица, притежаващи повече от половината от акциите в капитала на същото) от което и да било трето лице; или

б/ при успешно приключило търгово предложение за изкупуване акциите от капитала на дружеството (както в случаите на задължението за отправяне на търгово предложение, така и в случаите на правото да се отправи такова, посочени в ЗППЦК), внесено от което и да било трето лице; или

в/ при придобиване на правото да се отправи търгово предложение от страна на трето лице; или

г/ при придобиване в рамките на една календарна година на не по-малко от 25% (двадесет и пет процента) от капитала на Дружеството от едно лице или от свързани помежду си лица.

Неустойка по реда на член 16 се дължи и заплаща и при прекратяване на договора с дружеството по инициатива на последното в срок до две години от настъпване на някое от обстоятелствата, посочени в подточки от а) до г) от член 17 от договора без причина или по причина, различна от неизпълнение на съществено задължение от страна на изпълнителния директор по смисъла на член 15, буква „в” от договора за управление.

Страните се съгласяват, че неустойката по член 16 се дължи и в случаите, когато изпълнителния директор бъде принуден да прекрати този договор поради упражняван натиск за промяна на някои от съществените условия по него от страна на дружеството.

Страните се съгласяват, че неустойката – предмет на горните разпоредби, няма характер на възнаграждение. В допълнение към предходното изречение и в случай, че по каквато и да било причина неустойката, дължима по силата на тази разпоредба, не бъде изплатена на изпълнителния директор наведнъж при прекратяване на договора, то страните се съгласяват, че неизплатеният и дължим остатък от неустойката се заплаща до 31.01. на следващата календарна година, като времето за плащането на неустойката не влияе на базата, на която същата се изчислява съгласно член 16, цитиран по-горе.”

Фонд имоти АДСИЦ е новото име на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 58,14% до 18 ст. за акция и 4,2 млн. лв. пазарна капитализация. Собственият капитал на дружеството е 27,7 млн. лв., активите му са за 78,58 млн. лв., а пасивите са 50,8 млн. лв.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:17 | 30.08.22 г.
fallback