fallback

Стара планина холд отчете 57% ръст в продажбите през февруари

Холдингът предвижда 26% повишение на консолидираните си продажби през март на годишна база

15:51 | 24.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Стара планина холд АД отчете 57% ръст на годишна база в консолидираните си приходи от продажби през февруари до 7,4 млн. лв., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

През януари увеличението в приходите от продажби на годишна база бе 48%, a през декември – 29%.

Приходите на годишна база на основните дъщерни дружества на холдинга през февруари нарастват както следва: М+С Хидравлик АД - +73%, Хидравлични елементи и системи АД - +65%, и Елхим-Искра АД - +35%.

Прогнозата на Стара планина за продажбите през февруари бе преизпълнена с 3,7%. Бяха изпълнени също прогнозите за М+С Хидравлик (+3,3%) и Елхим-Искра (+1,5%), докато не беше изпълнена тези за Хидравлични елементи и системи (-1,8%).

Новите прогнози на холдинга са за 6,8 млн. лв. консолидирани продажби през март, или ръст от 26% на годишна база. Прогнозните увеличения в приходите на дъщерните дружества са както следва: М+С Хидравлик - +45%, Хидравлични елементи и системи - +37%, и Елхим-Искра - +27%.

През февруари брутната печалба на М+С Хидравлик е 1,380 млн. лв., на Хидравлични елементи и системи – 283 хил. лв., а на Елхим-Искра - 348 хил. лв.

Акциите на Стара планина холд прибавиха 1,4% в днешната сесия на БФБ до цена от 3,70 лв. за брой, което представлява повишение от 33% от началото на годината и ръст от 44% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 77,7 млн. лв.

Консолидираните данни на Стара планина холд включват резултатите на Славяна, Фазан, Хидравлични елементи и системи, Пътстройинженеринг, Елхим-Искра, Българска роза Карлово и М+С Хидравлик.

За целите на сравнението на годишна база резултатите на Пътстройинженеринг са прибавени към тези на холдинга и в периода преди консолидацията му през май.  

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Елхим-Искра АД(ELHM)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:37 | 12.09.22 г.
fallback