fallback

Клиенти на Бета Корп са сключили репо сделки с близо 4% от акциите на Енемона

Акциите са собственост на Дичко Прокопиев, чийто дял в дружеството след сделката намалява до 56,2%

10:23 | 10.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Мажоритарният акционер в Енемона АД Дичко Прокопиев е сключил на 23 февруари репо сделки с клиенти на ИП Бета Корп АД за 3,93% от акциите си в дружеството.

Така делът му в Енемона намалява до 56,2%, съобщиха от компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

В началото на годината Глобал Кепитъл ООД (96% собственост на Дичко Прокопиев) сключи репо сделка с Интернешънъл Асет Банк АД за 4,19% от акциите на Енемона.

С това делът на Глобал Кепитъл в Енемона намаля до 14,15%. В края на февруари той падна под 5%, а този на Интернешънъл Асет Банк надхвърли 5%.

Традиционно големите акционери в Енемона сключват репо сделки, а Интернешънъл Асет Банк е сред банките, които предлагат финансиране срещу акции и вероятно увеличеният й дял е в резултат именно на такива операции.

През януари Енемона гласува да получи 9,5 млн. евро кредит от Банка ДСК срещу залог на 48,66% от обикновените си акции, собственост на Дичко Прокопиев.

Акциите на Енемона приключиха без промяна вчерашната търговия на БФБ на ниво от 6,96 лв. за брой, което представлява понижение от 2% от началото на годината и спад от 23% за последните 12 месеца.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 83,1 млн. лв.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:04 | 12.09.22 г.
fallback