fallback

Каолин е реновирал и оборудвал зала в Минно-геоложкия университет

Залата ще се нарича "Каолин", официалното й откриване е днес

08:43 | 09.03.11 г. 1

Зала "Каолин"

Каолин АД е вложил 500 хил. лв. в образование в следприватизационния си период, включително в реновирането и оборудването на учебна зала в Миннотехнологичния факултет на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в София, съобщи дружеството.

Зала "Каолин" ще бъде официално открита днес. Реновираната и обзаведена зала е подарък от компанията за 60-годишния юбилей на катедра „Обогатяване и рециклиране на суровини“ (ОРС). С помощта на дружеството е създадено и юбилейно печатно издание, което проследява историята на катедрата от нейното създаване до днес.

По данни на висшето училище през последните десет години катедра „ОРС“ е подготвила най-голям брой професионалисти в Каолин АД.

Каолин АД отчете 50% ръст на консолидираната печалба на годишна база до 7,54 млн. лв. за 2010 г.

През декември 2010 г. Каолин откри индустриален жп клон за 2 млн. лв. до Димитровград, като съоръжението ще обслужва доставките за топлоелектрическите централи в района на Марица Изток.

Също през декември 2010 г. компанията придоби сръбско дружество за 1 млн. евро.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват със 7,26% до 5,24 лв. за акция и 131 млн. лв. пазарна капитализация, като през периода е разпределен и брутен дивидент в размер на 15 ст./акция.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:17 | 13.09.22 г.
fallback