fallback

Енемона гарантира две трети снижаване на разхода за енергия на болница в Попово

Дружеството е подписало договор на стойност 2,1 млн. лв., като нетната инвестиция, която то ще направи, възлиза на 1,35 млн. лв., а срокът на откупуването й е 7 години

12:22 | 22.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Енемона АД е подписало днес ЕСКО договор с предмет изпълнение на инженеринг с гарантиран резултат на обект Многопрофилна болница за амбулаторно лечение в гр. Попово, съобщиха от Енемона чрез Бюлетин Investor.bg.

Договорът е на обща стойност 2,114 млн. лв., като нетната инвестиция, която Енемона ще направи възлиза на 1,350 млн. лв. Срокът на откупуване на инвестицията е 7 години.

След прилагане на енергоспестяващите мерки Енемона гарантира годишна икономия на 66,5% от нормализирания разход на енергия за сградата, посочват от дружеството.

Прилагането на енергоефективните мерки ще доведе до намаление на вредните емисии въглероден двуокис в атмосферата със 720 тона годишно спрямо нормализирания разход на гориво, се казва в съобщението.

Енемона е одобрена за изпълнител на договор за доставка на оборудване, монтаж и пуск в експлоатация за проект „Изграждане на завод за дехидратация на обект АЕЦ Моховце, Словашка република“ от италианската фирма Диемме.

С това възлагане стойността на договорите, свързани с изпълнение на строително-монтажни работи на обект АЕЦ Моховце от страна на Енемона възлиза общо на 55,674 млн. евро.

През април 2010 Енемона сключи договор със Slovenske Elektrarne a.s. за изграждане на електро част и контролно измервателни прибори и апаратура (КиП и А) на блокове 3 и 4 на АЕЦ Моховце на стойност 55,5 млн. евро.

Акциите на Енемона се понижават с 2,7% в днешната сесия на БФБ до ниво от 6,75 лв. за брой, което представлява понижение от 4,9% от началото на годината и спад от 25% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 80,6 млн. лв.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
fallback