fallback

Дъщерно дружество на ХД Пътища сключи договор за до 5,5 млн. със Софийска вода

През 2011 и 2012 предстои старирането на много проекти, които дружествата от холдинга имат потенциал да спечелят, е заявил директорът на производствената му дейност

18:30 | 11.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Пътностроителна техника АД – дъщерно дружество на Холдинг Пътища АД, е сключило договор със Софийска вода АД, чиято стойност може да достигне 5,5 млн. лв. без ДДС, съобщиха от холдинга чрез Бюлетин Investor.bg.

Предмет на договора е изпълнението на инвестиционни проекти по водопроводната мрежа на територията на Столична община - обособена позиция № 2, а срокът за изпълнението му е две години.

Стойността на проектите, които Холдинг Пътища ще изпълнява през 2011 е 500 млн. лв., се казва в интервю на Иван Иванов, директор Производствена дейност на холдинга.

През 2011 и 2012 предстои старирането на много проекти, които дружествата от холдинга имат потенциал да спечелят и изградят нови пътища, да участват в рехабилитацията и поддържането на съществуващата пътна мрежа, посочва той.

Пътните проекти на компанията - ново строителство, рехабилитация и реконструкция, са на обща стойност 329 млн. лв. с ДДС за 2011 и са за общо 658 км.

През 2011 година дружествата в структурата ще поддържат и ремонтират и 3944 км шосета на очаквана стойност 16 млн. лв. без ДДС.

Холдинг Пътища ще кандидатства и в търговете за следващите етапи на метрото в София.

Дружеството изпълнява водния цикъл на София на обща стойност 15 млн. евро по Оперативна програма "Околна среда". Поддържа и половината водна мрежа на столицата, както и една шеста от уличната мрежа.

Холдингът е изградил над 52 км водопроводи. В Монтана е проектиран и се строи завод за сепариране на битови отпадъци. Подписан е и договор за изграждане на завод за сепариране и компостиране на битови отпадъци във Враца. Предстои подписването на договор за изграждане на клетка за твърди битови отпадъци във Враца.

В момента Холдинг Пътища изпълнява проекти за над 5 млн. евро в Албания. Холдингът участва и в търгове на територията на Румъния.

Сдружение Тракия IV, с водещ партньор Холдинг Пътища, което изгражда отсечката Ямбол-Карнобат на магистрала Тракия, е завършило първите 4-ри от общо 9-те етапа от графика за изграждането на обекта. Всеки от тези четири етапа е на стойност 8,6 млн. лв.

Към момента те са сертифицирани, за първите два етапа са пуснати фактури към пътната агенция и е извършено плащането по първата от тях. Налице е изпреварване на графика по първия етап със 7 дни, а по втория - с 10 дни.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:12 | 30.08.22 г.
fallback