fallback

АП стартира 25-ти Централизиран публичен търг

На него ще се предложат пакети от 11 дружества, 7 от които - срещу компенсаторки

13:36 | 26.01.11 г.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) ще предложи акции от 11 дружества за продажба на 25-я централизиран публичен търг, който ще се проведе на Българска фондова борса-София АД.

Сред по-атрактивните дружества, чиито акции ще се предложат за продажба, са 100% от Монтажи ЕАД; 46% от Транзитна търговска зона АД, гр. Варна; 19,45% от Свободна безмитна зона - Бургас АД; 8,5% от Дунавска коприна АД и др.

В рамките на търга ще бъдат предложени за продажба и 10,86% от капитала на Нестле Айс Крийм България АД, собственост на Ел Би Булгарикум ЕАД, София. Дружеството е наследник на Делта България АД. 89,14% от капитала на Нестле Айс Крийм България са собственост на NESTLE S.A.-Швейцария.

7 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства (компенсаторни записи).

Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг е шестият работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник, а крайната – 14 работни дни от обнародването.

Дружествата ще се продават на сегмент “Централизиран публичен търг” на “Приватизационен пазар” на “Българска фондова борса София” АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:51 | 02.09.22 г.
fallback