fallback

Дянков: Публичният статут на БФБ ще ни помогне в намирането на инвеститори

Нямам нищо против да бъда подслушван, трябва да има форма на контрол, сподели вицепремиерът

13:25 | 06.01.11 г. 2

Публичният статут на БФБ-София ще улесни преговорите за намирането на стратегически инвеститор за борсата, заяви финансовият министър по време на изказване преди официалния старт на търговията с акции на борсовия оператор.

Дянков взе отношение по някои макроикономически въпроси, както и по разпространените записи на телефонни разговори между него, шефът на митниците Ваньо Танов и заместник финансовия министър Владислав Горанов.

Не инфлацията спаси бюджета през 2010 г., защото тя увеличава и разходите, отговори на въпрос на Investor.bg министър Дянков.

Инфлацията на годишна база до ноември 2010 г. е 4,6%, спрямо заложени очаквания в бюджета за миналата година 2,2%. В резултат на инфлацията БВП по текущи цени достигна рекорд за всички времена от 19,4 млрд. лв. през третото тримесечие на 2010 г., след ръст с 4,25% на годишна база. За цялото деветмесечие ръстът по текущи цени е с 1%.

Бюджетният дефицит за 2010 г. ще бъде под заложеното в актуализираният бюджет за годината, и като процент от БВП ще бъде сред 5-те най-ниски в Европейския съюз, заяви Дянков, но отказа да прогнозира дали ще бъде под 3% от БВП.

Нямам нищо против да бъда подслушван, трябва да има форма на контрол, сподели вицепремиерът.

Вижте видео от изказването на министъра

 Снимки от събитието може да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:02 | 13.09.22 г.
fallback