fallback

Информационният меморандум за приватизацията на Булгартабак е готов

Очакванията на експерти от бранша са, че сделката би могла да приключи до април-май 2011 г.

16:48 | 29.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Информационният меморандум за приватизацията на „Булгартабак Холдинг“ АД е готов, съобщи за Investor.bg председателят на Съвета на директорите и търговски директор на компанията Александър Манолев.

Той уточни, че преди няколко дни информационният меморандум, който представлява сериозен анализ за състоянието и перспективите за развитие на холдинга, е представен от консултанта „Ситигруп“ на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Според одобрение на меморандума от агенцията той ще бъде предоставен на заинтересованите инвеститори.

На въпрос на Investor.bg експерти от бранша обясниха, че техните очаквания са по-нататък консултантът да направи обосновано предложение за начина на приватизация, т.е. самата процедура, вкл. вид търг, също така дали компанията ще се приватизира изцяло или на части (отделните фабрики) и дали приватизацията ще стане през фондовата борса или не.

Към момента между запитаните експерти преобладава мнението, че приватизацията на Булгартабак би могла да стане чрез конкурс за избор на стратегически инвеститор, а като се има предвид докъде е стигнал процесът сега, би могло да се очаква при нормално развитие на нещата сделката да приключи до април-май 2011 г.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:44 | 18.08.22 г.
fallback