fallback

Софарма запазва приходите от продажби през октомври

За първите десет месеца на годината приходите от продажби се повишават със 17% на годишна база, благодарение на 26% ръст в износа

17:30 | 03.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

През октомври Софарма АД е реализирало 1% ръст на приходите си от продажби на годишна база, се казва в уведомление на компанията, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

През септември приходите от продажби на дружеството нараснаха с 34% на годишна база, благодарение на 47% ръст в износа.

През месец август приходите от продажби на фармацевтичната компания се повишиха с 14% на годишна база, след 20% ръст в износа.

Продажбите на дружеството през юли спаднаха с 23% на годишна база, като износът намаля с 42% заради незапомнените жеги в Русия.

За първите десет месеца на годината приходите от продажби се повишават със 17% на годишна база, като ръстът при износа е 26%, се казва още в уведомлението.

Увеличението през октомври се дължи на 4% повишение в износа на годишна база, докато продажбите за вътрешен пазар спадат с толкова.

Акциите на Софарма отстъпиха с 1% в днешната търговия на БФБ до 3,90 лв. за брой, което представлява понижение от 1,6% от началото на годината и спад от 3,8% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 514,1 млн. лв.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:37 | 02.09.22 г.
fallback