fallback

Руската фондова борса РТС планира IPO през 2011 г.

Предвижда се листването да помогне за разширение на бизнеса на финансовата група в Русия и съседни страни

11:48 | 02.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Съветът на директорите на руската фондова борса РТС взе решение за подготовка на компанията за провеждане на първично публично предлагане (IPO) през 2011 г., се казва в съобщение на борсата.

Основна цел на предстоящото ІРО е привличане на парични средства за повишаване на капитализацията на борсата и увеличение на гаранционните фондове на депозитарно-разчетната и клирингова инфраструктура на групата РТС във връзка с предвижданията за ръст на обема на търговията.

Според ръководството на РТС ІРО-то ще помогне и за разширение на бизнеса на финансовата група в Русия и съседни страни, а също и за стартирането на нови борсови проекти и продукти.

От ръководството на фондовата борса отбелязват, че по време на листването ще бъде дадена пазарна оценка на РТС, а акциите на компанията ще придобият свободно борсово обращение.

От РТС допълват, че повечето фондови борси в света вече са провели или провеждат IPO и имат собствени книжа в свободно обращение, което е един от факторите, показателен за зрелостта и високото равнище на развитие на даден фондов пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:19 | 30.08.22 г.
fallback