fallback

Елана пропърти мениджмънт: Искът ни към ЕЛАРГ винаги е бил за 10,45 млн. лв.

През октомври дружеството е доплатило таксата за разглеждането му в пълен размер

11:33 | 01.11.10 г. 2

Размерът на насрещния иск на Елана Пропърти Мениджмънт срещу ЕЛАРГ фонд за земеделска земя АДСИЦ от самото начало е 10,45 млн. лв., което представлява размерът на неустойката по договора с обслужващото дружество, като през октомври 2010 г. беше доплатена таксата за разглеждането на иска в пълния му размер, уточниха от Елана Пропърти Мениджмънт АД за Investor.bg.

"Елана Пропърти Мениджмънт (ЕПМ) продължава да поддържа позицията, че правният спор следва да бъде уреден в съда. Ние уважаваме авторитета на съда и очакваме неговите решения. Не считаме за етично да влизаме в публични медийни спорове", споделят от дружеството във връзка с разпространеното прессъобщение на ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя.

В съобщението си ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ заявява "Куриозно, но договорът (с обслужващото дружество ЕПМ, бел. ред.), сключен през декември 2005 г., е бил заверен нотариално едва през 2008 г., и силно се различава както от друг такъв договор със същата дата от декември 2005 г., така и от договора от януари 2006 г., одобрен от Комисията за финансов надзор, който съвсем не съдържа такива неустойки. С други думи, разполагаме с поне три различни варианти на договор за обслужване с ЕПМ и с едно единствено обяснение за това – за което всеки от вас може да се досети.".

Пълното становище на ЕЛАРГ по иска на ЕПМ можете да прочетете тук.

Междувременно ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ публикува отчета си за деветмесечието на 2010 г., който показва печалба от 786 хил. лв., спрямо загуба от 148 хил. лв. за съпоставимия период на миналата година и 4,37 млн. лв. приходи от продажби, което е ръст с 50% на годишна база.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:56 | 11.09.22 г.
fallback