fallback

Акция на седмицата - Холдинг Пътища

Книжата на дружеството поскъпнаха с 19% за седмица, след като влиянието на паниката около несъстоятелност на Мостстрой затихна

09:21 | 16.10.10 г. 3

Екипът на Investor.bg избра за "Акция на седмицата" Холдинг Пътища АД, основно поради големия брой сделки и резките движения в цената на акцията и нагоре, и надолу, които са рядкост за БФБ-София.

След новината от вечерта на 6 октомври, че Мостстрой АД е изправено пред несъстоятелност и акциите на Холдинг Пътища бяха под натиск от продажби, вероятно защото дружествата имат еднакви собственици и участват в общи проекти, включително Лот 4 на автомагистрала "Тракия".

В резултат, от 0,889 лв. за акция на 6 октомври цената на Холдинг Пътища АД се понижи до 0,38 лв. на 11 октомври поради слухове в медиите за блокирани сметки на холдинга. По-късно на 11 октомври ОББ заяви, че няма информация за блокирани сметки на дружеството.

В четвъртък (14 октомври) холдингът продаде охранителната си фирма за 1,1 млн. лв.

Така цената на акциите приключи седмицата при ниво от 0,64 лв. за акция с 19% повишение.

В изключително волатилната седмица имаше сделка и при цена от 0,8 лв. за акция.

Общо се сключиха 687 сделки с 472 112 акции, като за втора поредна седмица холдингът е лидер по брой сделки. За сравнение, с дружествата от SOFIX през седмицата се сключиха общо около 1000 сделки, или по 66 сделки средно за всяко от 15-те дружества.

Дружеството попада в списъка на разрешените за маржин покупки и къси продажби и с неговите книжа се сключиха и такива сделки, показват данни на БФБ-София.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:18 | 12.09.22 г.
fallback