fallback

Енемона назначи нов заместник-изпълнителен директор

Бившият директор на Оргахим и София Франс Ауто Иван Соколов ще отговаря за за бизнес развитието и стратегическите партньорства

09:39 | 06.10.10 г. 3

Иван Соколов е назначен за заместник - изпълнителен директор в Енемона АД, като ще отговаря за за бизнес развитието и стратегическите партньорства, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Соколов ще отговаря за развитието на икономическата група на Енемона АД и установяването на стратегически партньорства с компаниите в страните членки на Европейския съюз.

В последните две години Иван Соколов е бил изпълнителен директор на София Франс Ауто АД, а преди това от 2000 г. до 2008 г. е заемал последователно длъжностите вицепрезидент по оперативната дейност, изпълнителен директор и главен изпълнителен директор на Оргахим и Поликолор.

През този период Соколов даде интервю за Investror.bg.

През лятото на 2008 г. Соколов и други членове на мениджърския екип на Оргахим подадоха оставки поради различия във вижданията за управлението и бъдещото развитие на дружеството между мениджмънта и мажоритарния собственик румънската Поликолор.

До 2000 г. Соколов е работил последователно в Техноекспортстрой ЕАД, Авиокомпания Балкан и Контролно заваръчни устройства (КЗУ) АД.

В последните 12 месеца обикновените акции на Енемона АД поевтиняват с 37% до 7,091 лв. за акция и 85 млн. лв. пазарна капитализация. Дружеството има издадени и привилегировани акции и варанти.

 

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 14.09.22 г.
fallback