fallback

Обсъждат варианти за приватизация на Е.ОН България

БФБ и Агенция по приватизатия са се договорили да създадат работна група по борсовата приватизация на дружеството

16:38 | 30.09.10 г.

Възможностите за ускоряване на борсовата приватизация на дял от Е.ОН България е била обсъдена на среща между Съвета на директорите на БФБ-София и председателя на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Юлия Ненкова, съобщиха от БФБ-София.

Срещата се е провела днес, като е постигната договореност за създаването на съвместна работна група, включваща експерти от БФБ и Агенцията, която пряко да се ангажира с формулирането на съответните етапи и действия по процеса на приватизация на Е.ОН България и тяхната реализация.

Държавата ще листва на БФБ-София дела си в електроразпределителното предприятие Е.ОН България, съобщи през май 2010 г. министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Беше определен срок от пет месеца.

Борсовата приватизация на дялове в държавните енергийни компании трябваше да започне през април тази година, бе обявено през лятото на 2009 г. Впоследствие ангажиментът бе повтарян многократно. Приетите в края на март антикризисни мерки включват 250 млн. лв. приходи от борсова приватизация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:54 | 13.09.22 г.
fallback