fallback

Днес е първият аукцион за най-дългосрочните ни ДЦК - 15-годишни в евро

През седмицата ще бъдат публикувани данни за чуждестранните туристи през август, за кредитната и депозитната активност и безнес климата за септември

07:56 | 27.09.10 г.

На 27 септември (понеделник) ще се проведе аукцион за държавни ценни книжа (ДЦК) в евро със срочност 15 години. Това е най-дългосрочният ни дългов инструмент в момента. Номиналната стойност на предложеното количество е 45 млн. евро. В последните месеци Министерството на финансите на няколко аукциона пласира по-голямо количество от обявеното.

След първия аукцион днес ще има втори на 22 ноември 2010 г. Падежът на новите книжа ще е 29 септември 2025 г. За сравнение, еврооблигациите на кабинета Сакскобургготски бяха със срок малко над 10 години.

Интересът към новите книжа ще е показателен за доверието на инвеститорите към България.

Също в понеделник НСИ ще обяви данни за пътуванията на българи в чужбина и посещения на чужденци в България през август 2010 г.

Отново в понеделник БНБ ще публикува информация за кредитите на банковата система и дела на лошите и преструктурираните кредити към 31 август 2010 г., както и брутния външен дълг към 31 юли 2010 г.

За първия работен ден на седмицата е насрочено и Общо събрание на Парк АДСИЦ.

Във вторник (28 септември) НСИ ще публикува бизнес климат в промишлеността, строителството, търговията и услугите през септември 2010 г. В същия ден ще се проведе аукцион за неизползваните права в увеличението на капитала на Сила холдинг АД.

В сряда (29 септември) БНБ ще публикува данни за кредитната и депозитната активност през август 2010 г., включително средната цена на отпуснатите кредити и сключените депозити. За същия ден е насрочен аукцион за неизползваните права в увеличението на капитала на Инвестор.БГ АД.

В четвъртък (30 септември) НСИ ще оповести индекса на цени на производител в промишлеността през август 2010 г. За този ден е насрочено и Общо събрание на акционерите на ЗСК-Лозово АД, а БНБ ще обяви баланса на банковата система за август.

За петък (1 октомври) е насрочено Общо събрание на акционерите в Монбат АД. Основна точка в дневния ред е приемане на решение за увеличение на капитала на дъщерното дружество Монбат Рисайклинг ЕАД от 19 571 520 лева на 35 182 402 лева, чрез непарична вноска - апорт на вземания на стойност 15 610 882 лева, като всички новоиздадени акции от увеличението на капитала бъдат записани и придобити от едноличния собственик Монбат АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:50 | 04.09.22 г.
fallback