fallback

Лошите кредити и лихвите по новите депозити на фокус през седмицата

Ще бъдат оповестени и данни за пътуванията през юли, както и бизнес климатът през август

08:14 | 23.08.10 г.

В понеделник (23 август) НСИ ще оповести данни за издадените разрешителни за строеж на нови сгради през второто тримесечие на 2010 г. През същия ден статистическият институт ще представи наблюдение на работната сила през второто тримесечие. 

Във вторник (24 август) БНБ ще представи паричната статистика за юли, от която ще стане ясна динамиката на лошите и преструктурирани кредити през месеца. В същия ден ще бъде публикуван и размерът на брутния външен дълг към 30 юни 2010 г.

Лихвената статистика на БНБ ще бъде обявена в четвтъртък (26 август). От нея ще станат ясни лихвите по новосключените депозити и новоотпуснатите кредити.

В петък (27 август) НСИ ще информира за пътуванията на българите в чужбина и посещенията на чужденците в България през юли 2010 г., както и за бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите перз август.

През седмицата се очакват и консолидирани отчети на публичните дружества, тъй като наближава 30 август, което е крайният срок за публикуването им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:41 | 13.09.22 г.
fallback