fallback

Общото събрание на Алма Тур одобри финансиране за 17,3 млн. евро

Средствата ще се използват за издължаване на съществуващи кредити, предсрочно погасяване на облигационната емисия на дружеството, както и за изграждането на хотелски комплекс Тамплиер в Банско

11:10 | 10.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Алма Тур БГ АД да ползва финансиране на обща стойност 17,275 млн. евро, е решило Общото събрание на дружеството, проведено на 6 август, се казва в уведомление, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

13,905 млн. евро от финансирането е под формата на два инвестиционни кредита - от УниКредит Булбанк АД (10,905 млн. евро) и Централна кооперативна банка АД (3 млн. евро) - с краен срок за издължаване на главницата 20.11.2017.

Лихвите по кредитите се плащат всеки месец, като по първия те са в размер на едномесечен EURIBOR + 5,55%, a по втория – фиксирана лихва от 8,5% годишно.

Останалата част от финансирането представлява кредитна линия от УниКредит Булбанк в размер на 1,8 млн. евро. и договор за банков кредит под условие от същата банка на стойност 1,57 млн. евро. Лихвата по кредитната линия е едномесечен EURIBOR + 5%.

7,905 млн. евро от инвестиционните кредити ще бъдат използвани за рефинансиране в пълен размер на инвестиционни и оборотни кредити, сключени от дружествата от групата на Алма Тур с ОББ АД.

4 млн. евро ще отидат за предсрочно погасяване на облигационната емисия на Алма Тур, която в началото на март бе удължена до август 2012.

С 2 млн. евро ще бъдат финансирани 57% от стойността на СМР (без ДДС) по изграждането на хотелски комплекс Тамплиер в Банско.

От кредитната линия 1,2 млн. евро ще послужат за погасяване на съществуващ дълг към ОББ, както и за плащания по ДДС, във връзка с изграждането на комплекс Тамплиер. Остатъкът от 600 хил. евро ще се използва за осъществяване на текущи разплащания.

Свързани компании:

Алма Тур БГ АД - падежирана(9E9A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:11 | 26.08.22 г.
fallback