fallback

КФН прие декларация за обявяване на действителните собственици

Екипът на комисията работи единно, сподели председателят на комисията Стоян Мавродиев

16:52 | 04.08.10 г.

Стоян Мавродиев и Димана Ранкова. Снимка: Investor.bg

Комисията за финансов надзор (КФН) прие декларация за обявяване на действителните собственици на поднадзорните лица – пенсионно-осигурителните дружества, застрахователи, инвестиционни посредници и емитенти. Това съобщи председателят на КФН при днешното официално представяне на новото ръководство на регулаторния орган.

В декларацията, която скоро ще бъде публикувана на уебстраницата на КФН, са споменати данните, които поднадзорните лица трябва да предоставят.

„Ако предоставените данни не ни задоволят, ще задаваме въпроси, докато се установят действителните собственици“, уточни Мавродиев.

По думите му според закона срокът, в който трябва да бъдe предадена исканата информация, е три месеца.

Председателят на комисията каза още, че в момента се обсъждат предложения и в областта на застраховането и пенсионното осигуряване, по подобие на дискутираните идеи след неформална среща с браншовите организации за промени в инвестиционната дейност.

„Това са само предложения. Когато КФН разработи своята програма, тя ще бъде обявена официално“, посочи Стоян Мавродиев. Той обясни, че това се очаква да се случи до края на септември.

„Няма съмнение, че КФН има екип, който работи единно“, подчерта председателят на комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:33 | 08.09.22 г.
fallback