fallback

Инвестиционна Компания Галата увеличи капитала си с 86 млн. лв. от резерва

Всеки акционер ще получи безплатно 86 нови акции срещу една стара

10:35 | 29.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Общото събрание на Инвестиционна Компания Галата АД, проведено на 25 юни, е взело решение за увеличение на капитала, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ.

Капиталът ще бъде увеличен от 1 млн. на 87 млн. лв. (разпределен в толкова на брой акции), като за целта ще бъдат използвани собствени средства – превишението на фонд „Резервен“ над определения в закона и устава размер.

Новите акции ще се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението, като всеки акционер ще получи безплатно 86 нови акции срещу една стара.

Право на това имат лицата, вписани като акционери в регистрите на Централен депозитар АД към 14-ия ден (9 юли) след Общото събрание. Последната дата за сделка на БФБ, при която това изискване се удовлетворява, е 7 юли (сряда).

През април дружеството направи сплит на акциите си в съотношение 1:100 – номиналът им бе намален от 100 на 1 лв., а общият брой акции се увеличи от 10 хил. на 1 млн.

Последната сделка с акциите на дружеството е от 30 март (преди сплита) на цена от 9 004,50 лв. за брой. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 90 млн. лв.

Свързани компании:

Не Инвестиционна Компания Галата АД(G0A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:44 | 27.08.22 г.
fallback