fallback

Всички 50 хил. права на Алфа България излизат утре на аукцион

Поне 3 334 права трябва да бъдат упражнени, за да бъде успешно увеличението на капитала

11:43 | 27.05.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

На утрешния аукцион за продажба на правата от увеличението на капитала на Алфа България АД ще бъдат предложени 50 000 броя, срещу които не са записани акции, съобщава БФБ.

Аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала.

Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион, която е от 13:15 ч. до 13:45 ч., уточняват от борсата.

В периода за търгуване на правата на БФБ (5-18 май) с тях не бяха сключени сделки.

Дружеството се опитва да набере до 15 млн. лв. чрез издаването на толкова на брой акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

В момента Алфа България АД има скромния капитал от 50 хил. лв., колкото са и издадените права за участие пропорционално в увеличението на капитала.

Тъй като увеличението ще се счита за успешно ако бъдат привлечени 1 млн. лв., то на утрешния аукцион трябва да бъдат закупени, а после и упражнени поне 3 334 права.

Дружеството планира да осъществява дейност, свързана с недвижимите имоти, по точно покупко-продажба, отдаване под наем, поддръжка и други свързани.  

Свързани компании:

Алфа България АД - права(VZWR)

Алфа България АД(ALFB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:31 | 13.09.22 г.
fallback