fallback

Звездите на банковия свят

Най-добрата потребителска банка в света е испанска, а най-добрата корпоративна е японска, показва класацията на Global Finance

14:42 | 08.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Най-добрата потребителска банка в света е испанска, най-добрата корпоративна е японска, а най-добрата инвестиционна – американска.

Това показват резултатите от поредната класация на международното финансово издание Global Finance, което отличи най-добрите банки в света. Сред критериите, по които са оценявани банките, са такива като ръст на активите, рентабилност, стратегически отношения, обслужване на клиенти, конкурентно ценообразуване, иновационни продукти. В доклада си Global Finance отличава най-добрите банки в 12 категории, сред които ислямски банки и учреждения на развиващите се страни.

„Банковите пазари по целия свят се променят значително, сблъскват се с промяна на законодателството и условията за бизнес. Някои световни играчи свиват присъствието си и намаляват продуктите, докато в същото време регионални и локални играчи са разширили своето влияние извън територията на една област“, заявява Джозеф Джарапуто, издател и главен редактор на Global Finance, което е водещо издание със специализация в сферата на международните финанси. Аудиторията му са основно мултинационални компании и финансови институции в 180 държави.

Кои са най-добрите банки вижте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:19 | 13.09.22 г.
fallback