fallback

Проработиха ли реформите за растеж на Ли Къцян?

Пазарните участници ще насочат вниманието си и към заседанията на централните банки на Япония и Канада

08:20 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инвеститорският фокус през новата седмица ще бъде насочен към правителствените данни от Китай, които ще дадат отговор на въпроса постигнали ли са успех управляващите в желанието да си постигнат по-висок растеж през четвъртото тримесечие. Интерес ще предизвика и заседанието на Японската централна банка (ЯЦБ), на което институцията ще оцени за първи път през 2014 г. ефектите от „Абеномиката“.

В понеделник китайските власти ще оповестят данните за икономическия растеж през последното тримесечие на миналата година. Пекин също така ще публикува данните за инвестициите в дълготрайни активи и продажбите на дребно.

В Германия се очакват данните за инфлацията на цените на производител. Бундесбанк от своя страна ще публикува традиционния си месечен доклад.

Пазарите в САЩ ще останат затворени заради честването на Деня на Мартин Лутър Кинг.

Новозеландските власти ще публикуват данните за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

Във вторник институтът ZEW ще представи традиционния си доклад за икономическите настроения в Германия – водещ индикатор за състоянието на първата по сила икономика на Стария континент.

Британските власти ще публикуват доклада за очакванията на частния сектор.

По-късно през деня Канада ще представи данните за продажбите на едро и производствените продажби.

В сряда Австралия ще публикува данните за инфлацията на потребителските цени и доклада за потребителските настроения.

ЯЦБ ще оповести решението си за основния лихвен процент. Институцията ще публикува и своя отчет за монетарната политика, който ще очертае икономическите условия и фактори, повлияли върху решението на банката. Новината ще бъде последвана от пресконференция на гуверньора на банката Харухико Курода.

Великобритания ще представи официалните данни за промяната в броя на безработните и равнището на безработица, както и данните за средните доходи. Междувременно Английската централна банка ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика.

Институтът ZEW ще публикува своя доклад за икономическите очаквания в Швейцария.

По-късно през деня Канадската централна банка също ще оповести решението си за основната лихва и ще публикува своя отчет за развитието на икономиката. Новината ще бъде последвана от пресконференция.

В четвъртък HSBC ще оповести данните от индекса на производствената активност за Китай – един от водещите индикатори за икономическото здраве.

Еврозоната ще представи предварителните данни за дейността в секторите на услугите и производството. Същевременно Германия и Франция ще публикуват отделни изследвания по темите.

Канадските власти ще оповестят данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност.

В САЩ се очакват седмичния доклад на първоначалните молби за помощи при безработица и доклада за продажбите на съществуващи жилища.

В петък Канада ще затвори седмицата, публикувайки данните за инфлацията на потребителските цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 13.09.22 г.
fallback