fallback

Статистическите данни от САЩ отново са във фокуса на инвеститорите

Пазарните участници очакват и изявленията на членове на Фед, в това число и на Бен Бернанке

09:02 | 13.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инвеститорските погледи през новата седмица ще бъдат насочени към серията данни от САЩ, както и официалните изявления на двама от високопоставените служители на Федералния резерв.

В понеделник Австралия ще публикува данните за броя на отпуснатите нови ипотечни кредити – важен индикатор за търсенето на пазара на жилища.

Централната банка на Канада ще представи тримесечното си проучване за перспективите през бизнеса – водещ индикатор за икономическото здраве.

По-късно в понеделник Нова Зеландия ще оповести данните от за бизнес доверието в страната.

Във вторник Япония ще представи данните за текущата си сметка.

Великобритания ще публикува доклада за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

Еврозоната ще публикува данните за промишленото производство – водещ индикатор за икономическото здраве.

В САЩ се очакват данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която представлява по-голямата част от общата икономическа активност. Местните власти също така ще публикуват данните за цените на вноса и бизнес запасите.

Също във вторник председателите на Фед във Филаделфия и Далас – Чарлз Плосър и Ричард Фишър, ще направят официални изявления.

В сряда Австралия ще публикува данните за продажбите на нови превозни средства – водещ индикатор за доверието на потребителите.

В Швейцария се очакват данните за продажбите на дребно.

Щатските власти ще публикуват данните за инфлацията на цените на производител и доклада за производствената активност в района на Ню Йорк.

В четвъртък Япония ще публикуват данните за поръчките на основни машини и доклада за дейността в сферата на висшата промишленост.

Австралия ще публикува данните за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработица, както и доклада за инфлационните очаквания от частния сектор.

В същия ден еврозоната ще представи данните за потребителските цени, докато Испания ще проведе търг на 10-годишни държавни облигации.

В САЩ се очакват данните за инфлацията на потребителските цени и първоначалните молби за помощи при безработица. Междувременно председателят на Фед Бен Бернанке ще направя изявление по време на събитие във Вашингтон.

В петък Швейцария ще публикува данните за инфлацията на цените на производител.

Също в последния работен ден на седмицата британските власти ще публикуват данните за продажбите на дребно.

В САЩ пък се очакват данните за издадените разрешителни за строеж, началното жилищно строителство и промишлено производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:40 | 07.09.22 г.
fallback