fallback

Данните от САЩ и Китай ще ангажират пазарното внимание през седмицата

Търговията до голяма степен ще остане вяла на фона на посрещането на новата година

09:00 | 30.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Подобно на предходните пет делнични дни и новата седмица ще премине под знака на честването на коледните и новогодишните празници. Това е и причината много от пазарите да останат затворени или да проведат съкратени търговски сесии.

Пазарните участници все пак ще бъдат фокусирани върху данните от Китай, където се очаква появатa на доклада за производствената активност. Серия от статистически доклади ще представи и другата водеща икономика в света – САЩ.

В понеделник в САЩ се очакват данните за продажбите на нови жилища – водещ индикатор за състоянието на сектора и националната икономика като цяло.

Във вторник пазарите в Япония и Германия ще останат затворени заради честването на Новогодишната нощ.

Австралийските власти ще оповестят данните за кредитирането в частния сектор.

По-късно през деня в САЩ се очакват данните за потребителското доверие и инфлацията на цените на жилищата, както и доклада за производствената активност в района на Чикаго.

В сряда Китай ще публикува данните за производствената активност – водещ индикатор за икономическото здраве.

Същевременно търговията в Япония, Австралия, Нова Зеландия, еврозоната, Швейцария, Великобритания, Канада и САЩ ще бъде спряна заради честването на Новата година.

В четвъртък пазарите в Япония и Китай ще останат затворени заради официални празници. HSBC обаче ще публикува данните си за производствения PMI индекс за втора по големина икономика в света.

Еврозоната ще оповести ревизираните данни за производствената активност. Същевременно Великобритания, Испания и Италия ще представят отделни доклади по темата.

По-късно през деня Институтът за управление на доставките в САЩ ще представи своя производствен PMI индекс, докато американското министерство на труда ще публикува седмичния си доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък пазарите в Япония отново ще останат затворени заради официален празник. Китай ще публикува официалните данни за дейността в сектора на услугите.

Испания ще публикува данните за промяната в броя на заетите.

Американските власти ще затворят седмицата, представяйки официалните седмични данни за запасите от суров петрол и природен газ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
fallback