fallback

Могат ли Япония и САЩ да изненадат празнично пазарите?

Пазарните участници до голяма степен ще останат подвластни на Коледните празници през следващите дни

08:40 | 23.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Предстоящата седмица за мнозина несъмнено ще премине под знака на Коледните празници. Въпреки това пазарите до голяма степен, макар и в ограничени времеви рамки, ще продължат своята дейност. Фокусът е насочен основно към Япония и САЩ, където се очакват ключови за краткосрочното и средносрочното развитие данни.

В понеделник пазарите в Япония ще останат затворени поради честването на рождения ден на императора.

Италианските власти ще представят данните за потребителското доверие.

По-късно през деня в САЩ се очакват правителствените данни за разходите на домакинствата. Същевременно Мигиганският университет ще публикува ревизираните си данни за потребителското доверие и инфлационните очаквания.

Канадските власти пък ще публикуват месечните данни за брутния вътрешен продукт – най-широкият индикатор на икономическата активност и водещата мярка за състоянието на икономиката.

Във вторник пазарите в Германия и Португалия ще останат затворени заради честването на Бъдни вечер. Френските власти пък ще публикуват данните за потребителските разходи.

По-късно през деня в САЩ се очакват статистическите данни за поръчките на дълготрайни стоки – водещ индикатор за производство, както и доклада за продажбите на нови жилища.

В сряда пазарите в Австралия, Нова Зеландия, еврозоната, Великобритания, Швейцария, Канада и САЩ ще останат затворени заради празника Рождество Христово.

В четвъртък търговията отново ще бъде преустановена в Австралия, Нова Зеландия, еврозоната, Великобритания и Канада заради честването на т.нар. Боксинг Дей (Boxing Day) – първият ден след Коледа.

Междувременно Японската централна банка ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика. Очакванията са документът да съдържа ценни прозрения за икономическите условия в страната от гледна точка на финансовата институция.

По-късно през деня Министерството на труда на САЩ ще публикува традиционния си седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък японските власти ще представят серия от данни, в това число докладите за разходите на домакинствата, инфлацията, продажбите на дребно и индустриалното производство.

В същото време САЩ ще затворят седмицата, публикувайки доклада за доставките на суров петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:20 | 03.09.22 г.
fallback