fallback

Разпродажбата при активите ще е краткосрочна тенденция

Гледаме на момента като на възможност за покупки, като вероятно ще сме единствените, които ще се насочат към Европа, заявяват от UBS

09:29 | 03.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Разпродажбата при активите ще е краткосрочна тенденция, смята стратегът на UBS Рамин Накиса. От финансовата институция виждат чудесен момент за покупки и то не само в САЩ, но и в Европа. 

- Всичко се върти около ФЕД и е много трудно да прозрем зад техните послания – това проблем с общуването ли е? Пазарът не се ли състезава сам със себе си, питат стратега от Bloomberg, цитирани от Bulgaria On Air.

Смятаме, че разпродажбите бяха прекалени. Използвахме възможността за значителна алокация на ресурси. Гледаме на момента като възможност за покупки. Няма да увеличим дела си единствено в щатски активи, но ще увеличим инвестициите във Великобритания, защото наблюдаваме силно положителни сигнали от Острова, отправяйки се към изборите през 2015 година, със стимулиращи растежа политики.

Освен това ще се насочим и към Европа, с противоречията там. Това може и да е изпреварваща стъпка и вероятно ще сме единствените, които ще направят това. Ако погледнете към показанията на PMI индексите за миналата година те бяха ужасни, лоши и са и през тази, но според нас тенденцията е малко по-обнадеждаваща. А и ускоряването на икономиката от минус 0,4 тази година до плюс 0,7% през следващата е сериозна крачка във възстановяването на целия район.

- Рамин, според Вас идеалният балансиран портфейл изглежда така - 40% в щатски активи, 20% дял в Европа, 20% в британски активи. Това не означава ли, че корекцията приключи, но какво ще се случи с активите при по-добри данни за икономиката и свиването на количествените улеснения от страна на Фед?

Вече видяхме първия повратен момент през втората половина на май, когато започнаха разпродажбите на облигации и после отчетохме друга точка на пречупване, седмица по-късно, когато рисковите активи тръгнаха в обратна посока.

Според мен, това ще бъде краткосрочна корекция. Смятам, че това е повратният момент. Както казах, използваме момента за покупки, може би не толкова добър момент като август 2011-а, но все пак се открива добра възможност.    

- И един много бърз отговор – за кого сте притеснен повече: Китай или Япония. 

Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:48 | 08.09.22 г.
fallback